Пуешки гърди с корнфлейкс

10/03/2019
"С хрупкава корнфлейкс коричка и вкус, който ще ви накара да се размечтаете за поне два стомаха"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пуешки гърди - 1 бр.
  • брашно - 1 к.ч.
  • корнфлейкс - 100 г
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • къри - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • лук на прах - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките гърди и ги нарежете на пържоли. Посолете и оставете така за половин час. Сложете брашното в купа, заедно с подправките. Разбъркайте добре.

В друга купа/ чиния разбийте яйцето. Натрошете корнфлейкса с ръце или го сложете в кухненски робот - аз го обичам на по-големи парчета, така че го троша с ръцете.

Вземете една пържола и оваляйте от двете страни в брашното. Извадете и я потопете в сместа от яйцето, а след това оваляйте в корнфлейкс.

Пържете в загрята мазнина на среден котлон, до приятен златист загар от двете страни.

Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина. Сервирайте с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар