Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки гърди с гъбен сос

Пуешки гърди с гъбен сос

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Пуешки гърди с гъбен сос
Снимка: Ники
1 / 2
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Порция пуешки гърди с гъбен сос е перфектният завършек на всеки ден"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 2 бр.
  • сок от ананас - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • гъби - 300 г
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките гърди може да са с кокала или без, също така да премахнете кожата или да я оставите.

Гърдите намазваме хубава с ананасовия сок и черния пипер.

Гъбите поставяме в тавата с 1/2 ч.ч. вода, а върху тях - пуешките гърди.

Покриваме с фолио и печем до готовност.

След това изваждаме тавата, изваждаме гърдите, наливаме сметаната и добавяме сол и черен пипер, разбъркваме.

Връщаме гърдите при соса и пъхаме във фурната до сгъстяване на сметаната.

Да ви е сладко с тези пуешки гърди с гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: