Нетрадиционна мусака с пилешко

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
30
152
47
41
11/03/2019
"Традициите не са това, което бяха - затова и мусаката вече е още по-вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 010
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на шайби. Нареждате ги на дъното на тава, предварително намазнена. Поръсвате със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица и ги разбърквате, слагате малко вода, колкото да се задушат, и пъхате в предварително загрята фурна.

Докато чакате картофите, си нарязвате двата вида лук, морковите и чушките. На котлона в тенджерка с малко олио ги задушавате за да омекнат. Вадите ги и в същата тенджерка слагате предварително нарязаното пилешко филе на малки хапки. И него запържвате почти до готовност и ако е нужно, прибавете още малко мазнина.

Когато картофите ви са готови и всичко останало, остава да съедините мусаката. Всички зеленчуци и пилешкото трябва да са почти готови, защото от тук нататък готвенето няма да трае много.

Върху картофите разпределяте задушените зеленчуци и ги поръсвате много малко със сол и черен пипер, а върху зеленчуците разпределяте пилешкото филе, което пак поръсвате със сол и черен пипер.

Пъхате тавата пак във фурната, колкото да се загрее всичко, през това време си правите заливката за мусаката. Разбивате яйцето с киселото мляко и прибавяте брашното, ако ви се вижда гъста сместа, може да добавите още кисело мляко.

Вадите тавата от фурната, заливате мусаката с пилешко и пак обратно във фурната. Заливката трябва да се запече и след това я поръсвате с настърган кашкавал, пъхате я във фурната за 3 минути и готово.

Насладете се на нестандартната мусака, няма да ви разочарова.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар