Картофена пица с риба тон

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36687108
17/01/2010
"Разкошен вкус и аромат, които ще ви накарат да се влюбите в италианската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 701
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, отлейте водата и пюрирайте, добавете 2 ч. л. сол и 2 с. л. зехтин. Добавете брашно и замесете тесто.

Попарете доматите, обелете кожата, нарежете на дребно и отцедете в сито. Пресовайте чесъна, смесете с доматите, добавете пипера и ригана.

Отлейте олиото от рибата тон и раздробете с вилица, добавете към доматите. Нарежете лука на полумесеци.

Загрейте фурната до 225 градуса. Подмажете тавичка с олио. Изсипете картофеното тесто, като оформите бордове и печете 20 минути.

Извадете от фурната и изсипете доматено - рибната смес, подправете, отгоре наредете тънки резени моцарела и лук. Разпръснете изчистените маслини, напръскайте с 2 с. л. зехтин и наръсете с настъргания пармезан.

Печете 25 минути. След като извадите от фурната поръсете с нарязания магданоз и босилек.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар