Пилешки маншони с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
712
6k
2k
2k
6
12/03/2019
"Вкусно класическо предложение, от което всеки да се възползва с удоволствие"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 465
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките маншони се почистват, измиват, подсушават и посоляват.

В купа се смесват подправките - червен и черен пипер, къри, майорана, сос Уорчестър и олио. Всички съставки се разбъркват добре, след което се изсипват върху пилешките маншони. С ръка се разбъркват, за да може всяко маншонче да се овкуси.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тавата за печене и се поръсват със сол и малко олио.

Разбъркват се, а върху тях се нареждат маншончетата. Налива се около 200 мл бира, тавата се покрива с фолио и се слага във фурната.

Пилето с картофи се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се маха фолиото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар