Разкошна салата с пуешко месо Сюрприз

13/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6262297851
"Не е изненада, че салатата е толкова вкусна, ще се изненадаме, ако някой не си поиска допълнително"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пуешкото месо от остатъчни мазнини и жилки. Внимателно отстраняваме кожата. Подсушаваме го добре и го поставяме в маринатата. Тя се състои от следко-кисели компоненти, балансиращи добре вкусa на месото.

Така то престоява едно денонощие в хладилник, за да поеме от ароматите.
На следващият ден го обваряваме до готовност в пилешкия бульон. Към него сме добавили няколко подправки, които ще овкусят допълнително пуешките гърди. След като се сварят напълно, ги изваждаме и поставяме върху дъска, за да се охладят и починат.

Не ги нарязваме веднага, за да не загубят соковете си.

В подходяща купа смесваме картофеното пюре, което ще използваме за спойка, майонезата и крема сиренето. Разбъркваме съставките до хомогенност.

Към тях добавяме нарязаните на ситно червени пиперки и натрошеното синьо сирене.

Прибавяме отцедената царевица, чилито на люспи, кората и 1 с.л. от сокa на лайма.

Бадемите запичаме за кратко във фурната и отстранявайки люспата им, ги стриваме в хаванче.

Нарязваме месото на ситни кубчета и заедно с ядките го прибавяме в купата. Овкусяваме сместа със сол и черен пипер на вкус.

От получената смес правим топчета, като в центъра на всяко поставяме парченце ананас.

Подреждаме ги върху листа от зелена салата.

Поръсваме тази млечна салата с нарязан на ситно зелен лук, черен пипер и щипка чили.

Поднасяме салатата с пуешко добре охладена.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар