Бишкотена торта Лимонка

АнонименАнонименНовак1
15/03/2019
"Свежа торта с лимонов дъх, която много, много, много, ама наистина много ще ви хареса"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 167
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • За крема
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • сладкарска сметана - 1 i 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч
  • За блатовете
  • бишкоти - според тавата
  • орехи - смлени
  • сладко от череши - може и друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива и към нея се добавя цеденото кисело мляко, лимоновата кора и сок.

Сиропът се приготвя, като се вари на котлона, докато се сгъсти.

Бишкотите се напояват и се реди първият ред. Слага се половината крем.

Между реда се слага от сладкото, след това се реди още един ред напоени бишкоти и отгоре останалия крем.

Накрая поръсвате бишкотената торта с орехи и е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар