Торта плодово парфе

ЕленаЕлена
Чирак
6235875412
Торта плодово парфе
Снимка: Елена
1 / 2
15/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Заложете на сочните плодови торти, от които може да хапвате по повече без угризения"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г кристална
  • брашно - 80 г
  • ядки - 50 г смлени (орехи, бадеми или лешници)
  • масло - 50 г
  • ванилия
  • бакпулвер - 1/4
  • Крем
  • цедено кисело мляко - 600 г
  • крема сирене - 120 г
  • желатин - 20 г
  • захар - 50 г
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • ванилия
  • портокалов сок - 3 - 4 с.л.
  • портокалова кора - кората на 1
  • плодовете - от компот
  • Украса
  • плодове
  • сок от компот
  • желатин - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане пухкав и нетестян блат, първо трябва да отделите белтъците от жълтъците. Разбивате до пухкав крем, най-напред жълтъците с 1/2 захар, прибавяте маслото и ванилията.

Разбивате на сняг и белтъците с другата захар и щипка сол. Към тях накрая добавяте смлените на ситно ядки, пресятото с бакпулвера брашно и разбърквате внимателно с шпатула, за да не спаднат.

Смесвате с жълтъците и изливате блата в малка форма за печене, около 20 см, да се изпече равномерно за около 20 мин на 180 г фурна. Оставяте го на решетка хубаво да изстине и го надупчвате с клечка за зъби.

Като се охлади добре, поставяте блата в ринг и го сиропирате със сок от компот. Отгоре нареждате плодовете от компота.

Кремът е лесен. Разбива се с миксер на бавна степен цеденото кисело мляко с кремата сирене и останалите продукти. На тънка струйка се излива и разтопеният желатин в 50 мл вода, загрятна водна баня или в микровълновата.

Кремът се хомогенизира и се изсипва върху блата.

Тортата се оставя да стегне за около 2 часа и се украсява с пресни плодове, запечатани със сока от 50 мл компот и разтворен в него желатин.

Лека и ефектна торта Парфе, подходяща и за най-малките :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: