Питки с цвекло и моцарела

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
16/03/2019
"За смелите експериментатори в кухнята, които искат храната да е хем вкусна, хем полезна, хем радост за очите"
Приготвяне80 мин.
Готвене15 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обелва, измива се и се вари в леко подсолена вода до омекване и след това се смила.

Смесете брашното, мая, захарта и солта в купа. Добавете цвеклото и зехтин част от водата.

Замесете, докато текстурата на тестото не стане лепкава. Ако е необходимо, можете да добавите още вода. Сложете тестото в купа и поръсете с малко брашно, покрийте с фолио или кърпа и оставете тестото да се надигне за около час.

След втасване го прехвърлете на плот или повърхност, леко поръсена с брашно.

Разделете на 10 малки топки. Подредете в тава с лист за печене на равно разстояние едно от друго. Преди да втасат, сложете във всяка от малките питки парченце мацарела и продължете процеса.

Покрийте отново, докато хлебчетата удвоят размера си.

Печете питките с цвекло във фурна, предварително загрята до 180°C за около 15 минути, докато придобият златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар