Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз със спанак и патладжан

Ориз със спанак и патладжан

Ivalina IvanovaIvalina Ivanova
Новак
43114
Ориз със спанак и патладжан
Снимка: Ivalina Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Постен ориз с добавка на патладжани - ето как постните ястия се превръщат в легенди"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • патладжан - 2 бр.
  • спанак - 500 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • копър
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като обичам да импровизирам в кухнята, този път към традиционния ориз със спанак прибавих и някой други неща.

Започваме с подготовка на ориза, който се накисва и измива няколко пъти през студена вода.

Патладжаните се измиват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават.

Подготвя се и спанакът, който се почиства от дръжките и се измива, нарязва се на лентички и се задушава, към спанака добавих и патладжана на едно място да се сготвят.

Оризът се запържва в мазнината, докато започне да прозира.

Всичко се слага в тавичка заедно с наситнения копър, добавя се вода (добавих 5 ч.ч. вода), посолява се на вкус и се слага във фурната да се сготви.

Поръсваме постния ориз с черен пипер.

Получи се доста вкусно постно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: