Ориз със спанак и патладжан

Ivalina IvanovaIvalina IvanovaНовак41014
16/03/2019
"Постен ориз с добавка на патладжани - ето как постните ястия се превръщат в легенди"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо794
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като обичам да импровизирам в кухнята, този път към традиционния ориз със спанак прибавих и някой други неща.

Започваме с подготовка на ориза, който се накисва и измива няколко пъти през студена вода.

Патладжаните се измиват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават.

Подготвя се и спанакът, който се почиства от дръжките и се измива, нарязва се на лентички и се задушава, към спанака добавих и патладжана на едно място да се сготвят.

Оризът се запържва в мазнината, докато започне да прозира.

Всичко се слага в тавичка заедно с наситнения копър, добавя се вода (добавих 5 ч.ч. вода), посолява се на вкус и се слага във фурната да се сготви.

Поръсваме постния ориз с черен пипер.

Получи се доста вкусно постно ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар