Вкусни галушки с кайма

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
19/03/2019
"Не ви трябва да сте чували за галушките, трябва да ги опитате първо, после сами ще поискате да ги приготвите"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 200 г + 150 г брашно за омесване
  • грис - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънка
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • сметана - 1 с.л.
  • универсална подправка - за кайма
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме вече обелените картофи. Пасираме ги, добавяме кравето масло и яйцето продължаваме да пасираме.

Смесваме гриса с пресятото брашно и добавяме към картофеното пюре. Объркваме и омесваме на меко тесто. Готовото тесто слагаме в хладилник за 20 мин.

В купа сипваме смяния лук, каймата, солта, сметаната и подправката за кайма. Объркваме.

Картофеното тесто разделяме на равни части, по 50 г и разточваме в кръг.

Слагаме по средата 1 с.л. от каймата и затваряме, оформяме кюфте.

В тенджера с подсолена вода варим галушките за 10 мин.

Готовите галушки сервираме с чеснов сос или залети с запържен лук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар