Ароматен кафяв ориз със стафиди

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322172
20/03/2019
"Ориз и стафиди - екзотична комбинация, в която ще се влюбите"
Приготвяне15 мин.
Готвене13 мин.
Общо28 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо655
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кафяв ориз - 150 г
  • сол - щипка
  • лук - 1 средно голяма глава кромид
  • стафиди - 30 г (ситни)
  • универсална подправка - щипка (пикантина)
  • соев сос - 1 к.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявият ориз изисква повече термична обработка от белия.

В касерола с вода и щипка сол сваряваме ориза до полуготовност.

Отцеждаме от водата през гевгир и изплакваме със студена вода.

Кромидът се обелва и нарязва на кубчета.

В тиган с мазнина запържваме лука и когато стане прозрачен, прибавяме стафидите и ориза да се пръжнат леко. Аз предпочитам ситни стафиди за готвене.

Овкусете с универсална подправка и соев сос. Налейте около 100-150 мл гореща вода и захлупете с капак. Оставете да поври около 2-3 мин и изключете котлона, без да го отстранявате.

След около 10 мин махнете капака и разрохкайте ориза лекичко с вилица.

Може да сервирате кафявия ориз със стафиди като самостоятелно ястие или като гарнитура.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар