Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Домашни кокоши бутчета с кафяв ориз и стафиди

Домашни кокоши бутчета с кафяв ориз и стафиди

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878123024841
Домашни кокоши бутчета с кафяв ориз и стафиди
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 4
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Вкус и аромат, които може да постигнете само с домашна кокошка - опитайте и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бутчета - 2 кокоши
  • лук - 3 глави
  • гъби - 100 - 150 г
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - шепа
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • розмарин - 1 - 2 с.л.
  • куркума
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предимствата на домашното месо са неоспорими. Много по-питателно е, ароматът на приготвеното ястие е неустоим, а мазнината овкусява храната по невероятен начин.

Хубаво е, да сварите предварително бутчетата - 30 минути са достатъчни. След като се свари, оставяме настрана и се заемаме с подготовката на ориза.

В касерола слагаме олио - да покрие дъното и още малко. Лука нарязвам на ситно и го изсипвам в сгорещената мазнина. Слагам розмарина и куркумата. Разбърквам и оставям да се задушава. Когато лукът придобие приятен златист цвят слагам чашата ориз. Разбърквам няколко минути, внимавам да не загори.

Слагам 1 чаша бяло вино. Разбърквам. Със същата чаша, която съм ползвала за ориза, слагам и 3 чаши вода, спирам котлона и оставям за кратко да покъкри.

Гъбите нарязвам на жулиени, прибавям ги към сместа и разбърквам. Добавям и стафидите.

Намазнявам тава. Изсипвам ориза, поставям двете бутчета и слагам в загрята на 180 градуса фурна. Пека до готовност, докато изври водата. Малко преди да е готово, поръсвам бутчетата с червен пипер и запичам.

* Ако оризът не е сварен, долейте още малко вода и оставете да се досвари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: