Пълнени чушки по селски със заливка

ГеновеваГеновеваЧирак73118218
22/03/2019
"Усетете магията на селската кухня във всяка една хапка от тези пълнени чушки с уникална заливка"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 534
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват и се надупкват с вилица на няколко места. В тиган се слага олиото, когато загрее се добавя нарязаният лук и се запържва.

След това се добавя зеленият лук, морковът и чушка също нарязани. След като поомекнат зеленчуците се добавя изчистеният и измит ориз.

Запържва се и той и се добавя червеният пипер. След това се добавят доматите и чаша вода да поври оризът.

След като водата е извряла оризът се овкусява според вкуса ни със сол, черен пипер, чубрица и магданоз. Така приготвеният ориз е готов да напълним чушките с него.

Пълним ги една по една с лъжичка, докато сместа свърши. Пълнените чушки се покриват с вода и малко олио отгоре им.

Слагат се в предварително загрята фурната, докато се запекат. След като са готови си приготвяме заливката.

Тя се приготвя като разбием 3 яйца и добавим половин кофичка кисело мляко към тях и сол. Разбитата смес се залива върху чушките и се дозапичат, докато яйцата са готови. Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар