Качамак със сос Болонезе

23/03/2019
"Много сте пропуснали, много, ако досега не сте опитали Качамак със сос Болонезе"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо631
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк съд сложете водата и солта на котлона. Щом заври прибавете царевичния грис.

Намалете котлона и бъркайте с дървена лъжица около 20 минути докато сместа започне да се отделя от дъното.

Махнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте и когато маслото се разтопи изсипете сместа в тавичка. Разнесете равномерно и изчакайте леко да се охлади.

Рендосайте моцарелата и я нанесете върху качамака. Печете в загрята фурна на 200 градуса до запичане на моцарелата. Готовия качамак оставете да изстине и нарежете на порции.

За соса нарежете всички зеленчуци на ситно, като доматите предварително сте ги обелили.

Загрейте малко мазнина и сложете каймата. Пържете докато стане на трохи, като разбърквате често. Добавете лука, чесъна, целината и моркова. Задушете за 2-3 минути и сложете доматеното пюре.

Задушете за минута и сипете виното. Разбъркайте и след минута прибавете нарязаните пресни домати.

Овкусете с босилек, черен, пипер, сол и разбъркайте. Оставете да къкри на умерен огън около 15 минути, като периодично разбърквате.

В чиния поставете от нарязания качамак и върху него сложете от соса Болонезе. Поръсете с босилек.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар