Ризото с бяло вино и аспержи

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
27/03/2019
"Семпло, но съвършено - така бихме описали това ризото на човек, който все още не го е опитал "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо678
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете аспержите и отстранете твърдата част в края на всяко стръкче.

Нарежете на ситно глава лук и го задушете в 2 с.л. зехтин за кратко. Когато омекне, добавете ориза Оберон за ризото. Овкусете със сол и черен пипер и запържете за минута-две, докато зрънцата станат прозрачни.

Налейте бялото вино и гответе за още 3-4 минути, докато миризмата на алкохола се изпари. Започнете да наливате литър зеленчуков бульон на части, като бъркате непрекъснато.

Добавяйте по чаена чаша и бъркайте, докато оризът я поеме напълно. Добавете дръжките на аспержите и продължете да добавяте бульон. Бъркайте през цялото време, за да получите гладка и кремообразна структура.

Когато ризотото е готово, намалете котлона, добавете сметаната и гответе за още минута-две. Свалете съда от котлона и добавете 50 г настъргано твърдо сирене.

Загрейте парченце масло в отделен съд и пуснете вътре крехките връхчета на аспержите. Подправете със сол и черен пипер и задушете за кратко само колкото да поомекнат.

Сипете ризотото с бяло вино и аспержи в дълбока чиния, гарнирайте отгоре със сотираните маслени аспержи и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар