Глазирана сьомга с пикантни оризови нудли

28/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3465
"Запишете внимателно всички съставки за това чудесно ястие, защото ще искате да го опитате повече от веднъж"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сьомга - 300 г филе
  • портокали - 1 бр.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • оризови нудли - 1/2 опаковка
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 150 г прясно
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • червени чушки - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чили - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте супена лъжица олио в уок тиган. Нарежете пресния лук и го задушете в мазнината. Почистете зелените люти чушки от семките и ги накълцайте ситно. Прибавете и сладките червени чушки.

Прибавете и морковите, нарязани на ленти с помощта на белачка. Подправете зеленчуците със сол, черен пипер и щипка люто чили. Добавете и две шепи прясно зеле, нарязано на тънки ивички. Оставете зеленчуците да се сотират на умерен огън за кратко.

Залейте оризовите нудли с вряща вода и похлупете съда, за да омекнат. Сипете 2 с.л. соев сос при зеленчуците в уока, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Когато зеленчуците омекнат, дръпнете тигана от котлона и добавете нудлите. Разбъркайте и оставете настрана.

Почистете филето от сьомга от кожата и костите. Поставете в тавичка покрита с лист хартия за печене. Намажете рибата с мед от двете страни, полейте със соев сос и изстискайте сока от половин портокал.

Разпръснете в тавата и няколко скилидки чесън, нарязани на едро.

Изпечете сьомгата на 180°C за 12-15 минути. Сервирайте филето в дълбока купа върху канапе от оризовите нудли със зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар