Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Глазирана сьомга с пикантни оризови нудли

Глазирана сьомга с пикантни оризови нудли

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Глазирана сьомга с пикантни оризови нудли
Снимка: Храна за Душата
6 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Запишете внимателно всички съставки за това чудесно ястие, защото ще искате да го опитате повече от веднъж"

Необходими Продукти

  • сьомга - 300 г филе
  • портокали - 1 бр.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • оризови нудли - 1/2 опаковка
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 150 г прясно
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • червени чушки - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чили - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте супена лъжица олио в уок тиган. Нарежете пресния лук и го задушете в мазнината. Почистете зелените люти чушки от семките и ги накълцайте ситно. Прибавете и сладките червени чушки.

Прибавете и морковите, нарязани на ленти с помощта на белачка. Подправете зеленчуците със сол, черен пипер и щипка люто чили. Добавете и две шепи прясно зеле, нарязано на тънки ивички. Оставете зеленчуците да се сотират на умерен огън за кратко.

Залейте оризовите нудли с вряща вода и похлупете съда, за да омекнат. Сипете 2 с.л. соев сос при зеленчуците в уока, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Когато зеленчуците омекнат, дръпнете тигана от котлона и добавете нудлите. Разбъркайте и оставете настрана.

Почистете филето от сьомга от кожата и костите. Поставете в тавичка покрита с лист хартия за печене. Намажете рибата с мед от двете страни, полейте със соев сос и изстискайте сока от половин портокал.

Разпръснете в тавата и няколко скилидки чесън, нарязани на едро.

Изпечете сьомгата на 180°C за 12-15 минути. Сервирайте филето в дълбока купа върху канапе от оризовите нудли със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: