Фондан

25/03/2019
"За да станете наистина майстор-сладкар ще трябва първо да се научите как се прави фондан"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 520
  • Преглеждания за месеца807
  • Преглеждания за седмицата135
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате в касерола водата. Добавяте желатина и пускате котлона на ниска степен, за да се разтвори. Прибавете глюкозата и веднага щом се разтопи, добавяте ванилиите и махате от котлона.

Изсипвате в купа пудрата захар и правите кладенче в средата. Изсипете в кладенчето сиропа от касеролата и разбъркайте.

Започнете да замесвате, докато се получи захарното тесто. Ако тестото се залепва по ръцете ви, добавете пудра захар.

Увийте плътно фондана със стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще го използвате.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
13.06.2019 12:30
Колко излиза от тази рецептаьа една средна торта стигали.
0
0