Пържени оризови спагети със свинска кайма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
25/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо799
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • оризови спагети - 300 г (нудъли)
  • кайма - 400 гр. свинска
  • пресен лук - 3 с.л. нарязан
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете оризовите спагети във вода, ако е топла, отнема около 10 мин да омекнат, ако е студена - около 20 мин.

Отцедете и оставете настрани. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Добавете нарязаните предварително пресен лук, нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил.

Пържете около 1 минута и добавете каймата. Хубаво разбъркайте, пържете и натискайте, докато стане на трохи и промени цвета си и се сготви за около 15 мин.

Добавете соевия сос и отново разбъркайте. Добавете около 150 мл вода.

Изчакайте да заври и добавете оризовите спагети. Разбъркайте хубаво и гответе, докато водата изчезне за около 5-10 мин.

Сервирайте пържените спагети като поръсите с нарязан пресен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар