Пържени спагети със соеви хапки в индийски стил

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40213131
25/03/2019
"Пикантни спагети с уникален аромат, които ще ви накарат да се размечтаете за екзотични пътешествия"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода сваряваме спагетите заедно със соевите хапки, половин чаена лъжичка хималайска сол и половин супена лъжица шарлан. Докато се варят, приготвяме зеленчуците.

Обелваме и нарязваме чесъна, лука и морковите и ги сипваме в тиган с шарлан в същата последователност. Захлупваме тигана с капак. След като зеленчуците омекнат, добавяме подправките - хималайска сол, чубрица, черен смлян пипер, червен пипер, както и индийските подправки - кимион, куркума, мадраско къри, кориандър и джинджифил на прах.

Разбъркваме и оставяме съставките да се опознаят.

Изцеждаме сварените спагети със соевите хапки в гевгир от водата и прибавяме в тигана. Ако се налага добавяме още мазнина. Хубаво и равномерно разбъркваме спагетите със зеленчуците с помощта на две бъркалки, така че да не остават светли спагети, а навсякъде да се овкуси със зеленчуковата плънка. След няколко минути са готови!

Поднасяме пържените спагети задължително топли!

Сочни и необикновено вкусни пържени спагети със соеви хапки, зеленчуци и ароматни подправки в индийски стил!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар