Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от киселец с крутони

Кремсупа от киселец с крутони

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кремсупа от киселец с крутони
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кадифена консистенция и свеж вкус в комбинация с хрупкави крутони - като в кухнята на някой мастър шеф"

Необходими Продукти

  • киселец - 200 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • картофи - 550 г
  • масло - 4 с.л., на стайна температура
  • зеленчуков бульон - 1.800 мл основа
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • сметана - 200 г
  • сол
  • бял пипер - на вкус
  • яйца от пъдпъдък - 4 бр., сварени
  • За крутоните
  • сух хляб
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • джоджен - 4 стръка, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме киселеца под течаща студена вода. Поставяме го в гевгир, за да се отцеди добре.

Мекото масло поставяме в блендер купа и прибавяме към него киселеца. Пасираме до гладкост.

Нарязания зеления лук сотираме в мазнината, като първо прибавяме бялата част, а после зелената, която се готви по-бързо.

Картофите се почистват и режат на средни кубчета. Прибавяме ги към лука и разбъркваме за около 5-7 минути.

Наливаме горещия зеленчуков бульон (или вода, ако не разполагате с такъв) и варим до омекването на картофите.

Овкусяваме със сол и пипер на вкус.

Изливаме супата в блендер кана и прибавяме сметаната. Пасираме до гладкост.

Поднасяме супата от киселец топла, като преди сервирането ѝ прибавяме от пюрето с киселец и масло.

Гарнираме кремсупата от киселец със сварено и разполовено на две пъдпъдъче яйце.

Тук домашните крутони за задължителни. Тях приготвям, като към маслото в тигана, прибавя няколко стръка пресен джоджен.

Източник: Списание Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: