Дип от сирена и тъмна бира

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
02/04/2019
"Оставете на нас да приготвим дипа - вие донесете само крекерите, за да го опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в съд но котлона и прибавете брашното. Бъркайте енергично до образуване на гъста смес и запържете за кратко.

Започнете да наливате на тънка струя прясното мляко. Подправете със сол и черен пипер и оставете сместа да заври и да покъкри за кратко.

През това време настържете сирената. Дръпнете съда от котлона и ги прибавете вътре, налейте тъмната бира и разбъркайте.

Върнете съда на котлона и намалете температурата. Бъркайте периодично соса, докато сирената се разтопят напълно и острият аромат от бирата се изпари.

Оставете соса да поври на умерен огън за няколко минути и свалете от котлона.

Пресипете готовия сос в купичка и поръсете с люспи лют червен пипер.

Сервирайте дипа от сирена и тъмна бира със солени крекери, чипс или препечени филийки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар