Турски хляб със сусам

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
891
03/04/2019
"Каквото и да сте чували за турския хляб, вярно е - наистина е невероятно вкусен"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 551
  • Преглеждания за месеца928
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • суха мая - 1 с.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества
Плосък Хляб

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете сухата маята в хладка вода заедно с чаена лъжичка захар и щипка брашно. Разбъркайте сместа и оставете настрана, докато маята се активира.

В купа сипете 2 ч.ч. брашно и добавете щипка сол. Оформете кладенче и сипете маята. Добавете зехтина и започнете да омесвате.

Прехвърлете тестото на плота и оформете на топка. Поставете го в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да втаса за 30-40 мин на 40°C във фурната или за час на топло.

Оформете втасалото тесто в елипсовидна форма с дебелина от 1 см и го поставете в тава, покрита с лист хартия за печене.

Разбийте яйцето и намажете хляба. Поръсете обилно със сусам и оставете да втаса повторно за нови 20-30 минути.

Изпечете турския хляб за 15-20 минути на 220 С.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар