Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Турски хляб със сусам

Турски хляб със сусам

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Турски хляб със сусам
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Каквото и да сте чували за турския хляб, вярно е - наистина е невероятно вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • суха мая - 1 с.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете сухата мая в хладка вода заедно с чаена лъжичка захар и щипка брашно. Разбъркайте сместа и оставете настрана, докато маята се активира.

В купа сипете 2 ч.ч. брашно и добавете щипка сол. Оформете кладенче и сипете маята. Добавете зехтина и започнете да омесвате.

Прехвърлете тестото на плота и оформете на топка. Поставете го в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да втаса за 30-40 мин на 40°C във фурната или за час на топло.

Оформете втасалото тесто в елипсовидна форма с дебелина от 1 см и го поставете в тава, покрита с лист хартия за печене.

Разбийте яйцето и намажете плоския хляб. Поръсете обилно със сусам и оставете да втаса повторно за нови 20-30 минути.

Изпечете турския хляб със сусам за 15-20 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: