Рибена чорба по стара несебърска рецепта

04/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За чорбата подгответе най-малко 5 вида риба - барбун, който внася аромат на море в бульона, зарган, който дава лека мазнина, сафрид, меджид и цаца, които увеличават рибния сок в чорбата и калкан, който предоставя своето нежно месо.

В 1. 5 л вода сипете изчистените и добре измити риби, добавете морковите, доматите, лука, целината, магданозените корени и дафиновите листа, залейте ги с 1. 5 л вода и когато кипне, посолете и варете чорбата около 20-тина мин.

Извадете рибите от съда, почистете ги от костите, а бульона прецедете и го върнете обратно в съда заедно с рибата, като прибавите маслото, олиото и червения пипер.

Готовата рибена чорба застройте с яйцата, киселото мляко и оцета и я поднесете студена.

Ако сте на морския бряг, пригответе чорбата на тринога в котле, като бъркате с дървена лъжица, по по-примитивен начин: зеленчуците, нарязани ситно, остават в чорбата, костите не се чистят и бульонът не се прецежда.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар