Евтина солена палачинкова торта

03/04/2019
"Страхотна солена палачинкова торта, приготвена с обикновени, но перфектно съчетани продукти"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо682
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинките трябва да са предварително охладени. Използвала съм рецептата за Палачинки с кефир и яйца за палачинкова торта.

За плънката:

Обелват се и се нарязват картофите на едри парчета, сваряват се, след което се пюрират с маслото и сол на вкус. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Добавя се половин чаена чаша от марината на киселите краставички и майонезата, след което се разбърква до хомогенна смес (използвам миксер).

Режат се краставичките на ситни кубчета и се добавят в сместа. Отново се разбърква.

Редим тортата:

Една палачинка се намазва дебело със сместа, след което се слага друга палачинка и т. н. Ако забележите, че палачинковата торта не върви равномерна по дебелина, коригирайте с плънката до изравняване. Най-отгоре остава палачинка.

Фолира се и се прибира в хладилник, като внимаваме да не фолираме твърде стегнато, за да не се промени формата.

След като солената торта стегне (можете да я оставите така един два дни преди повод и да я украсите два часа, преди да дойдат гостите, за да е свежа тортата). Разбиваме заквасената сметана със сол на вкус и намазваме тортата, декорираме по избор - на снимките можете да видите моята идея за декорация.

Могат в плънката да се добавят неща по ваш избор - шунка, маслини и каквото обичате, например малко горчица. Всяка една торта е проява на творчество, така че творете на воля :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар