Печено пиле по стара рецепта

02/04/2019
"Тази рецепта може и да не си я записвате, защото сме сигурни, че вече я носите в сърцето си"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо599
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1.2 кг
  • пилешки дреболии - 1 кг
  • домати - 300 г червени
  • люти пиперки - 100 г /1 - 2 люти чушки/
  • чесън - 50 г
  • прясно масло - 100 г
  • пресен лук - 150 г
  • сол - 15 г
  • чер пипер - 0.5 г
  • джоджен - 15 г пресен
  • копър - 15 г пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените и измити дреболии се нарязват на парчета, поставят се в тенджера, заливат се с вода, посоляват се и се сваряват.

Отделно в част от маслото се запържват нарязаните на парчета червени домати, пресният лук и скилидките чесън. Наръсват се със солта и черния пипер, прибавят се сварените дреболии и малко от тяхната отвара и се оставят да покъкрят /поврат/ на тих огън.

Прибавят се предварително изпечените, обелени и нарязани на парченца люти пиперки. Добавя се нарязан на дребно пресният джоджен и се задушават няколко минути, докато останат на мазнина.

Пилето се разрязва на половинки, посолява се, намазва се с останалото масло от двете страни и се пече на телена скара върху жарава.

Сервира се в чиния, в която предварително са поставени задушените дреболии.

Отгоре печеното пилешко по стара рецепта се наръсва с дребно нарязан пресен копър.

Приятен апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар