Паламуд консерва

Daniela D.Daniela D.Новак2
24/04/2013
"Рецепта за маринован паламуд, който извадихме директно от тефтерите на морските вълци!"
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 405
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки.

Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме. В четири литрова тенджера наливаме до половината вода прибавяме подправките и оставяме да заври.

След като заври потапяме рибните парчета. Рибата трябва да се попари добре за да може да се изкара лесно коста. След като сме изчистили всички трахули от коста, разреждаме доматеното пюре с вода и го запържваме.

Режем краставичките на кръгчета. Вземаме бурканчета половинки на дъното сипваме доматено пюре 1 лъжица, редим риба, краставички и пак пюре - и така, докато се напълнят бурканчетата. Затваряме и стерилизираме 2 часа.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сийка
Сийка
27.02.2014 11:27
И това е снимка на рецептата, така ли?
3
1