Бадемов кекс с ром

03/04/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10105123547
"Кафето с приятели е много по-вкусно, когато е поднесено с Бадемов кекс с ром"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бадеми - 210 г сурови
  • бисквити - 80 г чаени
  • яйца - 5 бр. XL или 6 бр. М
  • захар - 190 г
  • ванилова захар - 10 г
  • ром - 50 г
  • бакпулвер - 15 г
  • олио - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пуснете фурната да загрее до 180 градуса. Смелете в блендер или мелачка за кафе бадемите заедно с бисквитите (бадеми може да ползвате белени или небелени, но задължително сурови).

2. Разбийте яйцата със захарта, щипка сол и ваниловата захар. При непрестанно разбиване добавете последователно олиото, рома и накрая смлените бадеми и бисквити с бакпулвера.

3. Полученото не много гъсто тесто излейте в тавичка с откопчаващо дъно-22-24 см диаметър - предварително намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене.

4. Пъхнете в сгорещената вече фурна и печете 40 минути.

5. Готовия кекс откопчайте от формата внимателно и оставете да се охлади върху решетка. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар