Шоколадова торта с бишкоти и сметана

04/04/2019
Геновева
отГеновеваЧирак3311187
"Когато тортата е толкова вкусна, единственият начин да изядете от нея само едно парче е, ако въобще не я режете или делите с другиго"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • крем за сладкиши - 1 бр. с вкус на шоколад
  • сладкарска смета - 200 мл.
  • захар - 4 с.л.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • компот от ягоди
  • сладко от ягоди
  • ягоди - 10 бр.
  • ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме шоколадовия крем с 250 мл. студено прясно мляко и 4 с.л. пудра захар за около 4 мин. След това подготвяме бишкотите, които ще нареждаме отстрани на формата за торта, като ги изрязваме, така че да не стърчат много.

Топим бишкотите в сока от компот и ги редим прави. След като ги наредим слагаме и по дъното на тортената форма с махащо се дъно.

Изсипваме половината шоколадов крем отгоре. След това изсипваме сладкото от ягоди и отгоре слагаме пак бишкоти и остатъка от крема.

Слагаме в хладилник за около 30 мин., през които разбиваме сладкарската сметана с 4 с. л. захар и 1 капачка ром.

Разбиваме с миксер до сгъстяване. Изсипваме сметана отгоре, заглаждаме добре и връщаме пак в хладилника.

Накрая украсяваме с тортата с ягодите отгоре и махаме ринга на формата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар