Сьомга и аспержи на барбекю със сос Холандез

08/04/2019
"Ако поводът го изисква и менюто трябва да е изискано - това е нашето предложение "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 бр. филе
  • аспержи - 500 г пресни
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • за соса Холандез
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 180 г
  • вода - 2 с.л. хладка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер, намазва се обилно със зехтин и се запича на барбекюто до готовност.

Аспержите се почистват внимателно с белачка - бялата част, също се овкусяват със сол и черен пипер и се запичат до готовност на барбекю.

Междувременно приготвяме соса Холандез. Жълтъците се разбиват на водна баня с вилица или тел за разбиване на яйца. При непрекъснато бъркане се прибавя водата и лимоновия сок, както и малко сол и черен пипер.

Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти, като не спирате да бъркате, за да не се пресече.

Последно се добавя маслото, като се бърка до получаването на хомогенна смес.

Поднасят се топли.

Източник: Nelly Marinovska‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар