Печено пиле с маслена коричка и билки

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
10/04/2019
"Едно пиле няма ли хрупкава маслена коричка като тази, хич не ни го хвалете "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 674
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • салвия - 1 - 2 стръка
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Накълцайте ситно листата прясна салвия, стръкчетата мащерка и розмарин и ги пуснете в разтопеното маслото.

Посолете, подправете с черен пипер, сладък червен пипер, щипка лют червен пипер и разбъркайте.

Свалете маслото от котлона и пресовайте вътре скилидките чесън.

Измийте пресните картофи, направете процепи във формата на кръст и ги подредете в тавата.

Почистете пилето и с помощта на четка го намажете отвътре с билковото масло.

Пъхнете няколко стръка розмарин и мащерка във вътрешността му, подправете със сол и черен пипер и го поставете в тавата при картофите.

Намажете пилето и картофите обилно с ароматното масло и прехвърлете тавата във фурната на 180 градуса за 50-55 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар