Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с кайма и бекон по АИП

Пълнени гъби с кайма и бекон по АИП

ТинкаТинка
Новак
519916
Пълнени гъби с кайма и бекон по АИП1 / 2
13/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 12 бр.
  • кайма - 250 г
  • бекон - 100 г
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • кокосово масло - за готвене
  • мащерка - суха
  • риган - сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.

Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща при пътуване или невъзможност да си приготвите ястие на момента.

Начин на приготвяне:

Гъбите се обелват, отстраняват се пънчетата и се измиват, нареждат се в тавичка и се посоляват, поръсва се всяка гъбка с мащерка и се добавя по едно малко парче кокосово масло за готвене.

Налива се 1 ч.ч. вода в тавичката и се слагат да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Сварява се морковът и се нарязва на дребни кубчета. По същия начин се нарязва лукът, киселата краставичка и половината бекон. Магданозът се наситнява и всичко се прибавя към каймата. Добавя се сол на вкус и се овкусява с риган. Омесва се добре и се разпределя на малки топчета около 30 г /спрямо големината на гъбите/.

Когато гъбите поомекнат, се изваждат от фурната и на всяка гъбка се добавя по едно топче от каймата и се разстила на мястото на пънчето и се пекат във фурната за още 15 мин.

Изважда се тавата и всяка гъба се покрива с тънко нарязан бекон и се запича за още 5-8 мин до златисто.

Пълнените гъби се сервират като закуска или предястие с гарнитура 2 кисели краставички и маслини.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: