Турски кебап върху пюре от патладжан (Hunkar Begendi)

15/04/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914066
"Ако трябва да опишем това уникално предложение от Турската кухня само с една дума, тя със сигурност ще е - леле "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпечете патлажданите на фурна. Обелете ги и оставете да се отцедят. Пасирайте в блендер.

Почистете останалите зеленчуци и ги нарежете на дребни кубчета. Доматите обелете и също нарежете на кубчета. Можете при желание да използвате и консерва домати, обелени и нарязани на кубчета.

Нарежете пилешкото месо на дребни кубчета. Загрейте олиото в незалепващ дълбок тиган на умерена температура на котлона. Сипете нарязаните лук, моркови и чушки и пържете около 5 мин или докато поомекнат. Добавете кубчетата пилешко месо. Пържете и разбърквайте периодично, докато месото побелее за около 10 мин. Добавете доматеното пюре, червения пипер, черния пипер и солта на вкус. Разбъркайте хубаво и гответе още около 5 мин.

Добавете доматите на кубчета, разбъркайте, сложете капак и намалете огъня. Оставете ястието да се готви до готовност за около 20 мин. Междувременно загрейте маслото за соса в подходящ дълбок съд на котлона. Сипете брашно и го запържете, като разбърквате хубаво с бъркалка, за да не стане на бучки.

Добавете на тънка струйка прясното мляко, като непрекъснато разбърквате. Овкусете соса Бешамел със сол и черен пипер. Добавете пюрето от патладжан и топеното сирене и отново разбъркайте хубаво. Гответе около 5 мин или докато се разтопи топеното сирене.

Сервирайте турския кебап, като сипете в дълбока чиния от патладжанения дип и отгоре поставите от пилешкото месо.

Рецептата е адаптирана от http://vkusen-svyat.blogspot.comподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар