Костур по Италиански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Костур по Италиански
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
15/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"Сега разбирате ли защо италианците не просто готвят, те се обясняват в любов с храна и им се получава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обезкостете рибата, нарежете на отделни по-малки филенца и внимателно отстранете кожата с помощта на остър нож.

Нарежете лука и праза и ги запържете в 7 с.л. зехтин. Щом омекнат и започнат за добиват леко карамелен цвят, сложете чесъна и ригана и разбъркайте за кратко.

Сипете доматеното пюре, сол на вкус и една кафена чашка вода. Гответе 2-3 минути на слаб огън и налейте виното. Бъркайте, докато алкохолът се изпари - 2-3 минути.

Добавете в соса черния пипер и каперсите и отстранете от огъня.

Загрейте фурната до 200 градуса. В тавичка изсипете приготвения сос и налейте към него около 100 мл вода.

Положете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути.

Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: