Костур по Италиански

15/04/2019
"Сега разбирате ли защо италианците не просто готвят, те се обясняват в любов с храна и им се получава "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 021
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и обезкостете рибата, нарежете на отделни по-малки филенца и внимателно отстранете кожата с помощта на остър нож.

2. Нарежете лука и праза и ги запържете в 7 с.л. зехтин. Щом омекнат и започнат за добиват леко карамелен цвят, сложете чесъна и ригана и разбъркайте за кратко.

3. Сипете доматеното пюре, сол на вкус и една кафена чашка вода. Гответе 2-3 минути на слаб огън и налейте виното. Бъркайте, докато алкохолът се изпари - 2-3 минути.

4. Добавете в соса черния пипер и каперсите и отстранете от огъня.

5. Загрейте фурната до 200 градуса. В тавичка изсипете приготвения сос и налейте към него около 100 мл вода.

6. Положете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути.

7. Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Това ястие върви с

Совиньон Блан

Комбиниране с храна:
Виното е особено подходящо за бели меса, риби, птици и ароматни ястия с елегантен вкус.
Сервира се охладено.
Разфасовки: 250 мл/ 375 мл/ 750 мл/ 3 л

Цвят: жълтозелен, искрящ
Аромат: сортов финес и аромати на плодове със зелена кора
Вкус: хубава атака, свежест и хармония, сферичен с дължина и цитрусова сочност, чист финал с дъх на окосена трева и коприва

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар