Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Гювеч с пилешко месо, картофи и вино

Гювеч с пилешко месо, картофи и вино

Гювеч с пилешко месо, картофи и вино2 / 2
16/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Гювечът с пилешко е любим на всички, защото се приготвя много лесно, всеки може да се справи и резултатът винаги е вкусен"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 бр. бутчета /около 1 кг/
  • картофи - 5 бр. /1 кг/
  • печурки - 200 - 250 г гъби
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете дъното на гювеча. Сложете нарязаните на резени картофи, добавете ситно нарязаните гъби и чушка и нарязаните на кубчета моркови.

Наредете бутчетата в гърнето и отгоре добавете обелените и настъргани домати, олиото и зърната черен пипер.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите, овкусете със солта и смления черен пипер, след което похлупете гърнето.

Сложете го в студена фурна и печете ястието на умерена температура /около 1 час и половина/, докато ястието е почти готово.

Тогава отхлупете капака, добавете виното и гответе още 10-15 минути. Поръсете готовия гювеч с пилешко със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: