Начин на приготвяне
Затопляме млякото и към него добавяме 1-2 с.л от брашното, захарта и маята. Разбъркваме и оставяме за 5 минути да се активизира маята.
В купа разбиваме яйцата и добавяме сместа с маята, есенцията и 1 с.л. олио. Разбъркваме и постепенно добавяме брашното и омесваме гладко тесто. При необходимост, добавяме още брашно.
Оставяме тестото да втаса. След това отново го размесваме, като при месенето добавяме олиото. Разточваме и прехлуваме тестото на няколко пласта.
След това го разделяме на 4 питки. Всяка питка разточваме и разрязваме на 4 триъгълника. Във всеки триъгълник поставяме локум и навиваме на кифла.
Подреждаме кифлите в тава и ги намазваме с разбит жълтък.
Оставяме козуначените кифли да втасат повторно и след това ги печем - първо на 100 градуса за 25 минути, а след това на 150 градуса за 10 минути.
Поръсваме готовите кифли с пудра захар.