Великденски курабии с мас и лимонов аромат

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор303901794
20/04/2019
"С ръка на сърце си признаваме, че една от причините да чакаме с нетърпение Великден са тези Великденски курабии с мас и лимонов аромат"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 956
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта.

Угасете амонячната сода и содата бикарбонат в киселото мляко.

Настържете кората на лимона, който предварително сте измили добре.

Разтопете свинската мас и я оставете леко да се охлади.

Смесете всички съставки и започнете да добавяте по малко от брашното.

Замесете меко тесто. Оставете го за 20 минути да почине и после разточете на кора с дебелина 0. 5 см.

Изрежете фигурки с формички и ги подредете в тави, застлани с хартия за печене.

Разбийте едно яйце и намажете с четка курабийките. След това поръсете обилно със захар.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути, до леко зачервяване.

След като се охладят напълно съхранявайте затворена кутия. Тези великденски курабийки издържат до седмица.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар