Соленки-пуканки от стария тефтер

21/04/2019
"Толкова са апетитни, че наистина ще ги хапнете като пуканки - ще свършат преди да се усетите "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 335
  • Преглеждания за месеца4553
  • Преглеждания за седмицата4163
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се смесва с ванилията. Прибавят се яйцата и кашкавала. Амонячната сода се гаси в киселото мляко и също се добавя в сместа. Накрая се слагат брашното и солта.

Замесва се лепнещо тесто. Откъсват се късчета колкото малък орех без да си топите ръцете във вода или мазнина, защото целта е соленките да станат рошави.

Нареждат се в намазана с олио тава или върху хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар