Агнешко с киселец и ориз

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач208713882
23/04/2019
"Сезонът на вкусното агнешко е официално открит, смятаме да го отбележим с това агнешко с киселец и ориз "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо779
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява в тенджера под налягане с 1 л подсолена вода, зърна бахар и пипер за 50 мин.

В зехтина се омекотяват почистените и нарязани киселец, лук, джоджен девесил. Прибавят се оризът, смлян пипер и 4 ч.ч. бульон.

Всичко се обърква в тава заедно с агнешкото. Агнешкото с ориз се пече във фурната 40- 50 мин на 180°C.

За сервиране към агнешкото с киселец и ориз подхождат пресен чесън, кисело мляко и чаша бяло вино разбира се.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар