Пролетен таратор с левурда

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
578
15
21
1
27/04/2019
"Не пропускайте да опитате и този свеж вариант на таратора с левурда "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много бърз и лесен таратор с освежаващ вкус на пролетната, нежна левурда!

Рендосваме краставицата и я разбъркваме с киселото мляко. Към тях прибавяме прясно набраните от градината и ситно нарязани – копър и левурда.

Овкусяваме с 3-те съставки – 2/3 ч.л. хималайска сол, 1 с.л. шарлан и 1 с.л. домашен ябълков оцет. Хубаво разбъркваме със супена лъжица, за да се опознаят всички съставки.

Започваме да наливаме бавно от изворната вода, като продължаваме да разбъркваме, за една по нежна консистенция! Готово!

Поднасяме в чаша, тъй като краставицата е настъргана и лесно може да се пие!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар