Пролетен таратор с левурда

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
942
5k
4k
1k
5
Пролетен таратор с левурда
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
27/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
"Не пропускайте да опитате и този свеж вариант на таратора с левурда"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много бърз и лесен таратор с освежаващ вкус на пролетната, нежна левурда!

Рендосваме краставицата и я разбъркваме с киселото мляко. Към тях прибавяме прясно набраните от градината и ситно нарязани – копър и левурда.

Овкусяваме с 3-те съставки – 2/3 ч.л. хималайска сол, 1 с.л. шарлан и 1 с.л. домашен ябълков оцет. Хубаво разбъркваме със супена лъжица, за да се опознаят всички съставки.

Започваме да наливаме бавно от изворната вода, като продължаваме да разбъркваме, за една по нежна консистенция! Готово!

Поднасяме в чаша, тъй като краставицата е настъргана и лесно може да се пие!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: