Крехко агнешко с пресни картофи и зелени подправки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор268841652
29/04/2019
"На някои хора пролетта им мирише на цветя, но ние винаги ще я свързваме с аромата на крехко агнешко с пресни картофки на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 441
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на едри порционни парчета. Посолете всяко парче и оставете за 30 минути.

Измийте джоджена, дивия чесън и пресния лук.

Подмажете тава с малко олио.

На дъното разпределете зелените подправки, без да ги режете.

В купа смесете олиото, черния и червен пипер. Намажете всяко парче месо с получената смес. Подредете ги върху зелените подправки.

Измийте пресните картофи, без да ги белите. Направете им по няколко разреза от едната страна. Посолете и подредете картофите между месото с разреза надолу. Така картофите също ще се овкусят.

Нарежете маслото на парчета и сложете и него.

Сипете една чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете агнешкото с картофи в загряна фурна на 200 градуса. Печете 3 часа, като по средата на печенето намалите температурата на 160 градуса.

След това махнете фолиото, залейте с отделения сос печеното агнешко с пресни картофи и върнете във фурната за още 10-15 минути до образуване на препечена коричка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар