Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Великденски яйца с точки от свещ

Великденски яйца с точки от свещ

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Великденски яйца с точки от свещ
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Разнообразете великденските си яйца с този иновативен метод"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 - 15 бр. на стайна температура
  • сол - 1/2 с.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • вода - за варене на яйцата
  • За оцветяване
  • свещ - 1 бр.
  • боя за яйца - 1 опаковка, капсули
  • оцет - 6 - 7 с.л
  • вода - около 900 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се слага кърпа, яйцата се нареждат плътно на един ред. Налива се хладка вода да ги покрие и се поръсват със солта и оцета.

Сваряват се яйцата на слаб до умерен котлон за 15 минути. През това време се подготвят боичките, като се разтварят в отделни съдове и във всяка се слага по 2 с.л. оцет и около 150 мл гореща вода.

Може да се използва водата от варенето на яйцата. За да се получат точките първо яйцето се топва в светъл цвят боя например жълта, след като изсъхне се правят точки с помощта на свещ.

Работи се върху алуминиево фолио за безопасност, свещта се запалва, парафинът се стопява внимателно и с кафена лъжичка се правят точки. След като се стегне парафинът яйцето се топва, например в червено.

След като яйцата изсъхнат точките се премахват внимателно с върха на нож или друго. Така се прави и с останалите яйца и се правят различни комбинации от цветове.

Може след като се боядисат в светъл цвят и се направят точките, следващите цветове да са два - яйцето се потапя до половината в един цвят и после другата половина в друг цвят.

Получават се много красиви великденски яйца на точки.

Вижте също как се варят яйца, без да се пукне нито едно и научете как да боядисате яйца с природни средства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: