Майонеза с яйцата от Великден

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
01/05/2019
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 671
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. сварени
  • копър - 3 стръкчета
  • маслини - 5 бр. Каламон
  • лимонов сок - около 2 супени лъжици
  • горчица - 1/3 чаена лъжичка по желание
  • хималайска сол - 1/2 чаена лъжичка
  • шарена сол - 2 щипки 
  • шарлан - 2 супени лъжици
  • извара - 3 супени лъжици
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - около 1/3 кафена чашка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето как да оползотворим великденските яйца! Обелените варени яйца нарязваме на едри парчета и слагаме в каната нутри-булет (или друг мощен блендер).

Ако имаме избор, може да използваме по-малката кана. Към тях добавяме нарязаните натурални маслини Каламон и изварата. Добавяме за аромат стръкчетата пресен копър и по желание малко горчица.

Овкусяваме с прясно изцедения лимонов сок, хималайската фина сол, шарената сол, черния млян пипер и шарлана. Наливаме и малко водичка, само колкото да помогне на блендера да смели майонезата до хомогенна смес.

Опитваме и според вкуса, ако се налага може да добавим още малко лимонов сок, в случай, че искаме да се доближим до истинския вкус на класическата майонеза, с нейния характерно накиселяващ вкус.

Много лесна за приготвяне майонеза, с която да разнообразим менюто с варените великденски яйца! Може да се поднесе с домашен хляб или препечени филийки!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар