Пържена коприва

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Чирак
49
202
141
86
1
04/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 165
  • Преглеждания за месеца752
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 500 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • вода - гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства и се нарязва на ситно.

Лукът се почиства и се нарязва на шайби. В сгорещен тиган се слага лукът и се запържва до омекване.

Добавя се копривата, леко се запържва, когато обемът й е спаднал, но не си е променила значително цвета се долива 70 мл. гореща вода.

Оставяме на лек котлон водата да се изпари и добавяме сол, яйце и на изключен котлон, наронваме сирене.

При сервиране поръсваме с червен пипер, може и лют.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар