Пържена коприва

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Пържена коприва4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Не подценявайте това ястие дори и да не обичате коприва - няма човек, на който да не се е харесало досега"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • вода - гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства и се нарязва на ситно.

Лукът се почиства и се нарязва на шайби. В сгорещен тиган се слага лукът и се запържва до омекване.

Добавя се копривата, леко се запържва, когато обемът й е спаднал, но не си е променила значително цвета се долива 70 мл. гореща вода.

Оставяме на лек котлон водата да се изпари и добавяме сол, яйце и на изключен котлон, наронваме сирене.

При сервиране поръсваме с червен пипер, може и лют.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: