Начин на приготвяне
Двете яйца се чукват в купата на миксера. Разбиват се. Добавя се захарта и се разбива.
Киселото мляко се слага в голяма купа. Към него се прибавят амонячната сода и содата бикарбонат. Оставя се да шупне. Прибавя се към яйцата. Добавят се олиото и ванилиите.
Брашното се пресява и се добавя постепенно. Слага се приставката за тесто. Доомесва се върху набрашнена повърхност. Подготвят се намазнени тавички.
Откъсват се парченца от тестото. Разточват се дебели и дълги червейчета. От тях се оформят възелчета. Слата се в тавата. Краят откъм тавата се разрязва на 2 за опашка, а горният край се заостря като човчица.
С пинцети се слагат 2 семенца за очички. Останалото яйце се разбива и се курабийките се намазват с яйцето. Поръсват се със захар.
Великденските курабии се пекат в предварително загрята на 175 градуса с вентилатор. Така докато изпечем всички курабийки.
Опитайте и нашите великденски сладки или това великденско руло.