Кускус с пиле, ядки и сушени плодове

09/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър376111
"С аромат, който ще заинтригува сетивата ви и вкус, за какъвто може само да си мечтаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца705
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Подправете пилешките бутчета със сол, черен пипер, джинджифил на прах, канела и млян кимион.

Загрейте масло в тигана и ги запечатайте до златисто от двете страни. Когато месото се запържи, добавете в съда цели стръкчетата розмарин и мащерка, резенчета лимон, скилидките чесън и прехвърлете съда във фурната на 200°C за 20-25 минути.

Поставете арабския кускус в купа и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Похлупете и оставете кускуса да набъбне, като разбърквате с вилица от време на време.

Нарежете сушените кайсии на едро. Разтопете парче масло в съд на котлона и сотирайте кайсиите за кратко. Счукайте кайсиевите ядки в хаванче или нарежете на едро и прибавете в тигана.

Овкусете с щипка канела сушените плодове и ядките, гответе за още минута-две и свалете от котлона.

Смесете кускуса със запържените кайсии и ядки и разбъркайте. Сервирайте ястието, като поставите канапе от кускуса и върху него поставите печените пилешките бутчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар