Бабината агнешка курбан чорба

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81424611151
06/05/2019
"Ние рецептата лесно ще ви дадем, ама дали няма някаква друга тайна съставка, която прави бабината чорба най-вкусната на света "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 381
  • Преглеждания за месеца592
  • Преглеждания за седмицата135
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

По стар народен обичай на Гергьовден, освен печено агнешко месо, на трапезата трябва да има пресен лук, чесън, джоджен, салата, питка, вино и добро настроение.

Курбан чорбата е на почетно място, чийто ритуал е от важно значение, заради обредното приношение на животното. Тази рецепта е от странджанския край, която я готвеха след молитва, с малко продукти, но с много любов.

Агнешкото месо и черният дроб се измиват добре и се нарязват на късчета.

Сваряват се в до полуомекване, заедно с нарязания пресен лук и настърган домат. Овкусяваме със сол, след като водата кипне.

Тогава намаляваме температурата и овкусяваме със сол и черен пипер. В мазнината задушаваме нарязаните на кубчета кромид лук и морков.

Прибавяме брашното и заливаме с малко от бульона, разбъркваме и прибавяме към чорбата.

Пускаме сухата пиперка и люта чушка по желание за пикантност.

След като курбанът заври, добавяме измития ориз. Чорбата къкри до сваряване на всички компоненти.

Десетина минути, преди да изключим котлона прибавяме наситнените дъхави джоджен и магданоз.

Застройваме чорбата с кисело мляко и жълтък. Поднасяме курбана топъл, овкусен с оцет.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар